Deze week is Sarah Meurs, 30 jaar uit Dieren, de Tacoyo’er van de week! Lees hieronder haar ervaringen met Tacoyo.

20161102_195337Toen Frida mij vroeg of ik mee wilde doen aan de Tacoyo-er van de week…. Mijn eerste gedachtes: “Uhhhh maar dan kom ik toch op Facebook?! Straks maakt Frida een foto waarop ik in een positie sta dat je net zo’n charmante onderkin hebt of je een vetrolletje ziet, kijk ik raar, zit mijn haar gek, zie ik er uit als een bleekscheet… en ze gebruikt vast niet 1 van de welbekende filtertjes.. Dus uhhh nee doe nu maar even niet. Volgende week misschien… met de gedachte in mijn achterhoofd dat ik me dan van te voren tenminste op kan pimpen zodat mijn haar goed zit, mijn make up bijgewerkt is en ik de juiste outfit aan heb….

Terwijl de drukte van de week tijdens een ontspanningsoefening van mij afglijd begin ik me langzaamaan te bedenken.. In plaats van waarom niet, waarom WEL?!

Als ik voor mezelf spreek kan ik zeggen dat ik als dertiger wekelijks een behoorlijk gevuld programma heb; “verplichtingen” als werk, huishouden, wekelijkse boodschappen, een bezoekje aan de tandarts etcetera. Maar daarnaast ook leuke dingen als de kopjes koffie bij paps en mams, theetjes of wijntjes met vriendinnen, qualitytime met vriendlief , personeelsfeestje zus, verjaardagje zo, elke zaterdag van de partij bij scouting en ga zo nog maar even door! Alles is even leuk en nee zeggen liever niet natuurlijk! Dit zorgt er regelmatig voor dat mijn hoofd overloopt van gedachtes: “Ik moet de tandarts nog bellen”, “Oja, Truus is jarig dus niet vergeten een kaartje/kadootje te halen” of “Als ik zo meteen boodschappen ga doen, laat ik dan gelijk even bij die kledingwinkel ernaast kijken of ze nog een leuk rokje hebben voor het personeelsfeest”. En laat ik wat dat betreft nou vrij goed zijn in zoveel mogelijk doen in een kort tijdsbestek… Handig maar soms ook heel erg vermoeiend…

En daarom ben ik zo blij twee jaar geleden Tacoyo ontdekt te hebben! Het laatste jaar vaak op de woensdagavond, qua timing perfect, want dit zorgt dat ik in halverwege mijn vaak drukke week weer met beide benen op de grond kom te staan en mijn hoofd weer even leeg kan maken..

Ik was al een poosje op zoek naar een leuke sport of les maar kon nog niet echt iets vinden wat me aansprak. Naar de sportschool? Al vaker gedaan.. Fanatiek beginnen en na 5 of 6 keer moet ik me zelf er weer naar toe slepen.. Daarnaast vind ik het saai en heb ik altijd het gevoel hebben dat je moet beschikken over een hippe sportoutfit, je buik in moet houden als je staat te zwoegen en heb ik constant het gevoel hebt dat ik bekeken wordt. Nee dank je…

Wat betreft teamsport was het lastig om iets te kiezen in verband met mijn werk, omdat je dan vaak te maken hebt met vaste avonden of dagen in verband met trainen en wedstrijden. Dansen dan? Leuk! Ik houd van muziek en kan best wel dansen. Maar wanneer een docent probeert mij op bepaalde momenten in een bepaalde richting te laten gaan krijg ik spontaan het ritmegevoel van een visstick… De groep doet keurig de pasjes linksom.. en ja, ik uiteraard rechtsom!

Yoga dan? Lekker ontspannen, dat kon ik wel gebruiken. Maar ja, lenig wordt je er vast wel van maar er wordt niet echt gewerkt aan je conditie…

En daar was de flyer van Tacoyo!! Training, Ademhaling, Conditie, Ontspanning, Yoga en Omgaan met stress! En dat alles op muziek! Elke les is een combinatie van bovenstaand; Intensief bewegen afgewisseld met ontspanningsoefeningen. Elke week weer nieuwe oefeningen waar van je soms afvraagt hoe ze het weer bedacht hebben! En het mooie vind ik dat je alleen je lichaam gebruikt. Voor mijn gevoel komen zelfs je kleinste spiertjes aan bod en door alleen je lijf te gebruiken blijf je dicht bij jezelf. Je kunt de les zo zwaar maken als je zelf wilt. Als je een dag niet zo veel energie hebt kun je prima komen, maar doe je het gewoon iets rustiger aan. Heb je zin om het uiterste er uit te halen dan kan dat ook! Iedereen kan mee doen op zijn of haar eigen tempo. Daarnaast laat Frida je echt leren ontspannen door je gedurende de les op je ademhaling te laten letten en tussen de les door korte individuele aandacht te geven. Zo heb ik vaak spanning in mijn schouders en nek zonder dat ik mij daar zelf bewust van ben. Frida herinnerd mij er tijdens een oefening dan aan dat ik ze laat hangen. Soms zijn het maar kleine dingentjes maar juist die dingetjes zijn zo gemakkelijk in je dagelijkse leven toe te passen. Ik word blij en rustig van Tacoyo en daarnaast merk je na een paar lessen al dat je lenigheid, conditie en uithoudingsvermogen voor uit gaat! Tacoyo ademt een relaxte sfeer waar ruimte is voor een grapje en er geen hond is die zich iets aantrekt van een vetrolletje meer of minder, je onderkin, je outfit of je kapsel at recent post

Zo, en dat is waarom WEL!  #drukkedertigerswaarwachtenjullieop?

20161102_200651 20161102_20123820161102_194617

 

 

Comments are closed.