Tacoyo-er van de week? Ik? Of ik dat wilde zijn voor een keer? Dat vroeg Frida

van de week. Weet ze het wel zeker? Ik ben toch niet het prototype van een fanatieke sportvrouw?
Toch heb ik “ja’ gezegd, misschien was ik toch stiekem vereerd door deze vraag. Maar dan moest ik wel een klein stukje schrijven…… aj dat krijg je er nou van als je ijdel bent. En daar zit ik nu, weinig tijd en iets beloofd, dus daar gaan we.
Waarom ga ik elke week braaf naar Tacoyo? Het is zeker niet dat ik ‘s morgens denk: “ha, vanavond weer Tacoyo” Nee zeker niet, eerder het omgekeerde, ik zie er altijd een beetje tegenop. Daarom plan ik het op maandagavond, het eerste uur en de eerste dag van de week. Dat heb ik dat in ieder geval al gehad. Vooral het hardlopen, daar zie ik erg tegenop en wat ben ik opgelucht als die twee onderdelen weer zijn .
Hoe komt het dan toch dat ik het elke week weer opbreng? Ik vind bewegen een must voor een gezond lijf en hoofd. Ik ben inmiddels 59 jaar en merk dat allerlei lichamelijke klachtjes verdwijnen als ik “gewoon” elke week beweeg. Ik vertel mensen vanuit mijn werk hoe belangrijk het is om Balans in je leven te vinden, middels evenwicht in actieve en passieve ontspanning. Actief is voor mij: wandelen en Tacoyo en passief: yoga. En ook al moet ik vaak even de drempel over om te starten, https://adultgames.tv/ ik voel me gewoon beter als ik dat doe.
En weet je wat heeeeel erg helpt bij Tacoyo van Frida? Die muziek. Heerlijk om via de muziek tot beweging te komen. Ogen dicht en bewegen maar, door het ritme in beweging komen, dan gaat het eigenlijk vanzelf. Ik vind de muziek die Frida kiest ook bij mij passen. Hij kan voor mij niet hard genoeg staan! En de no-nonsense sfeer past goed bij mij, ieder op zijn eigen tempo, het is goed.
En elke keer dat ik weer lig na te mediteren, ben ik blij en trots dat ik de prestatie weer geleverd heb tussen al mijn drukke werkzaamheden door.

Nu ik dit zo lees denk ik: “Fijn ik mag maandag weer”.

 

Comments are closed.