Mijn naam is Ellie Eijlander-Nagel. Ik ben 58 jaar, getrouwd met Rob samen hebben wij een zoon en een dochter en een kleindochter en een kleinzoon. Wat een rijkdom.

Ik doe vanaf mijn 19e al aan jazzdans bij diverse sportverenigingen en nu is dat bij KDO in Apeldoorn. We hebben jarenlang een hechte groep gehad (die contacten bestaan nog) maar door gebrek aan leiding is de groep ‘GO-ON’ uit elkaar gevallen. Jazzdans kwam zo op een wat lager pitje te staan en optreden zit er niet meer in. Dus ik ging op zoek om er wat bij te gaan doen om een beetje fit te blijven. Op FB zag ik bij een vriendin, een aankondiging van een Event voorbij komen voor een goed doel in januari 2014, Tacoyo genaamd. Tacoyo?, wat is dat. Ik ben naar het Event gegaan waar Frida een les van 1,5uur gaf met live muziek. Ik wist niet wat ik meemaakte met een aantal vriendinnen. We moesten flink aanpoten om het bij te houden, we hadden lol en de volgende dag spierpijn. Ik heb in het voorjaar nog een proefles gevolgd en toen besloten om in september 2014 wekelijks naar de lessen te gaan en daar heb ik tot op heden geen spijt van integendeel. Ik kan mij aansluiten bij alle vorige Tacoyers van de week. Alle spieren worden gebruikt en daarbij de ontspanningsmomenten, het bewegen op muziek, het enthousiasme van Frida, het op je eigen niveau kunnen bewegen maar er wel uithalen wat erin zit, maar dat geldt voor mij persoonlijk. Ik ben een bezig bijtje en ik kom niet om te lummelen. Toen ik net begon met de lessen kon ik tijdens de ontspanningsoefening, aan het eind van de les, hooguit 3 minuten stilliggen en dacht ik, schiet maar op ik ben er wel klaar mee. En nu ….. nu val ik bijna in slaap. Dat heb ik geleerd en is zo goed voor mij. Inmiddels ben ik bijna 2,5 jaar onderweg en ik ben nog steeds super enthousiast over de Tacoyo trainingen, goed voor lijf en geest, ik kan het iedereen aanbevelen. Januari 2017 een nieuw jaar ik ga er weer voor en jij? Doen zou ik zeggen!

 

 

 

 

Comments are closed.