Tacoyo – hoezo en waarom?

Ik ben Ineke de Vries, 53 jaar oud. Ik woon in Apeldoorn en ben sinds september enthousiast tacoyoër. Ik heb een leuke baan als projectsecretaris bij de gemeente Apeldoorn. Een enerverende en afwisselende baan waarbij ik geregeld van hot naar her ren. Ik was dan ook verbaasd toen ik  van ‘t voorjaar merkte, tijdens een workshop “Gezond bewegen” (of zoiets) dat mijn stappenteller de 10.000 aanbevolen stappen per dag meestal niet haalde! Daar moest ik dus wat aan doen. Tweemaal per week ren ik wat kilometers op de loopband in de sportschool en verbrand nog wat calorieën op de crosstrainer, maar het idee daar drie of vier keer van te maken trok mij niet aan. Eigenlijk vind ik dat helemaal niet leuk! Toen ik van mijn vriendin Anneke hoorde dat zij veel plezier had in Tacoyo. ging ik een keer mee naar een proefles. Ik vond het meteen leuk en besloot het een half jaar te proberen.

20161130_212254

Wat tacoyo zo leuk maakt: is de afwisseling tussen inspannen en ontspannen.

Door de oefeningen die we doen word je je bewust van de manier waarop je beweegt en traint, voor mij een belangrijk verschil met het in mijn eentje bezig zijn in de sportschool. Door de stimulerende muziek hou je de  oefeningen langer vol, om nog maar niet te spreken van het enthousiaste –  Hou vol!! – Ga door!! – Ja!! –  van Frida. Dat inspireert om nog even door te gaan en nog net iets langer vol te houden. Daarnaast is het gewoon ook heel gezellig.

De O’s in tacoyo staan voor ontspanning en omgaan met stress. Ik had me dat van te voren niet zo gerealiseerd maar daar geniet ik elke week van. Tijdens de lessen, het lekker alles van je af laten glijden, ontspannen en je even helemaal concentreren op je lichaam. Met als toetje de lange ontspanning aan het einde van de les. Nooit fiets ik zo ontspannen en relaxt door Apeldoorn als op woensdagavond na afloop van de tacoyoles! En ik merk dat ik dat ‘alles even loslaten’ ook kan meenemen. Het helpt om soms mijn volle agenda even uit mijn hoofd te zetten, ook op andere momenten dan de woensdagavond. Dat halve jaar proberen is absoluut een succes, al na twee maanden wist ik: ik blijf! 

 

20161130_205517

 

 

20161130_212019

 

20161130_210120

 

Comments are closed.